Een pro heeft vooral fun en is positief ingesteld over de kansen die zich voordoen.

Veel amateurfotografen die een zakcentje willen bijverdienen, vragen een BTW-nummer aan en noemen zich dan PRO. Maar het feit of je al dan niet een prof bent, hangt niet af van je ondernemingsnummer. Het heeft veeleer, zo niet alles te maken met je ingesteldheid. Bij DAS-verzekeringen noemen ze zich professionals omdat ze in alles wat ze doen, rekeninghouden met 4 factoren. Deze vier items beginnen met de letters PROF :

Professionalisme : kom je afspraken na naar de klant toe en lever steeds de beste kwaliteit die voor de afgesproken prijs mogelijk is.

Respect : jij vraagt respect voor je werk en je tijd, maar je behandelt ook de klant met respect door je afspraken na te komen.

Optimisme : als professioneel fotograaf klaag je niet over de goeie ouwe tijd toen alles veel beter was, maar ben je optimistisch over de uitdagingen en de kansen die de toekomst voor je in petto heeft. Straal dit optimisme ook uit naar de klanten.

Fun : als amateurfotograaf doe je alles voor de fun. Een professional moet zijn boterham verdienen met fotograferen. Het gevaar bestaat dat je alles uitsluitend uit economisch standpunt beziet en je de fun in het fotograferen verliest. Dit is dodelijk. Zorg ervoor dat je ten allen tijde plezier beleefd aan je werk en dat je de passie voor je vak brandende houdt. 

Een pro is dus iemand die zijn afspraken na komt, die de best mogelijke kwaliteit levert, die zijn vak met plezier beoefent en positief is ingesteld over de kansen die zich aanbieden. Hij straalt dit positivisme en de fun ook uit naar zijn klienteel.